Mer om böckerna

hjarta400

Hannes hjärta Jenny är en berättelse som började med att en bekant till mig berättade om sonens ”kärleksproblem”. Till slut blev det den här berättelsen, som passar ungefär för 9-12 år, om Hannes som själv berättar om Jenny, om sin bästis Samuel, om det gemensamma intresset att skejta, om sin jobbiga storebror och om en hel del annat. Hannes hjärta Jenny kom ut på Idus förlag i mars 2016.

Skärmavbild 2016-07-20 kl. 15.35.31

Eigon i Blåbärsskogen är den andra boken om Eigon och hans starka mamma. Den här gången ska de plocka blåbär för att göra en paj till pappa och lillasyster Ilske. Självklart vill mamma tävla. Eigon vill hellre se en björn. Eigon i blåbärsskogen gavs ut av Idus förlag i augusti 2016.

 

Skärmavbild 2015-12-25 kl. 10.13.05

Pojken och havet är en bilderbok om en namnlös pojke som en dag frågar sin pappa: ”Havet, vad är havet?” Han ställer frågan för han tycker om ordet, det låter som när man andas, tycker pojken. Pappan gör sitt bästa för att förklara vad havet är för pojken. Han lovat också att ta med pojken, som har oseende ögon, till havet. De vackra, detaljrika och stämningsfulla bilderna har Emelie Gårdeler gjort. Boken kom ut på Kikkuli förlag i februari 2016.

Skärmavbild 2015-11-02 kl. 18.10.18

Kära Dagbok (jag hatar dig) Kikkuli förlag –  är en ungdomsroman skriven i dagboksform av en 13-årig tjej. Hon känner sig ofta ensam och utanför i skolan. På sin 13-årsdag får hon dagboken i present av sin mamma. Motvilligt börjar hon skriva i den. Det visar sig att dagboken till sist blir som en vän. Jag tillägnar den här boken min dotter Tammi, som skrivit de dikter som finns i berättelsen. Det finns också ett par passager som jag tagit från hennes skolarbeten. Texter som jag hittade efter att Tammi dog. Utkommer på Kikkuli förlag i december 2015.

Skärmavbild 2015-03-19 kl. 13.22.01

 

 

 

 

 

 

Eigon och den starka mamman (Idus 2015) är illustrerad av Carina Ståhlberg. Det är en bilderbok för åldern 3-7 år. Boken handlar om lilla smala Eigon som gillar att tävla. Det är bara det att hans stora och starka mamma gillar att tävla hon med. Och hon vinner ju jämt! Men Eigon kan han också, det får mamma klart för sig! Boken kom ut i april 2015.

 

 

Flickan som blev varg

Flickan som blev varg

 

 

 

 

 

 

 

 

Flickan som blev varg handlar om Milda som är så snäll, så snäll. Aldrig blir hon arg (men ibland låser hon i sig på toaletten). Ett missförstånd gör att hon plötsligt blir … varg.

Men det är inte så farligt. Det är faktiskt roligt! Boken är utgiven på Vombat förlag och Jenny Lucander från Finland har gjort de fina bilderna.

 

Böckerna nedan är utgivna mellan 1997 och 2008 på Eriksson & Lindgren förlag (som köptes upp av Rabén och Sjögren) och är tyvärr slutsålda. Men de finns att låna på bibliotek, och man kan säkert hitta dem på antikvariat.

Jag vill ha ett livJag vill ha ett liv är min första ungdomsbok. Den handlar om Katti som har ad/hd och som gör allt fel och är ovän med hela världen. Hon kastas ut från skolan för att de tycker att hon är för bråkig.

Kanske ett livKanske ett liv är uppföljaren till jag vill ha ett liv. Katti försöker lära sig leva med sin diagnos. Hon träffar en kille. Men allt blir inte ljusrosa ändå.

Tysta MariaTysta Maria är en berättelse om en ensam flicka. Hon har inga vänner och hennes föräldrar är bekymrade. De bestämmer sig för att köpa en hund. Men en dag springer hunden bort …

Den magiska pennanMatti är killen som hellre spelar fotboll än gör läxor. En dag får han en penna av sin farmor. Den är magisk, säger hon. Den gör precis som man vill, men man måste vänja handen vid den.

Mitt i mål MattiSpela fotboll är kul, men har man bara ett trasigt fotbollsmål, en dålig plan och dessutom en sur gubbe precis intill fotbollsplanen så är det inte så lätt. Men Matti hittar en lösning.

Värsta kompisarMatti och Simon har varit bästa vänner jämt men när de hamnar i olika grupper i fotbollsklubben, då blir det problem.

Matti i fjällenMattis familj ska åka till fjällen. Det finns plats i bilen, så Simon får också följa med. Snö är spännande. Men det kan vara farligt ibland också.

Bälon seglar

Bälon seglar är min första bok, illustrerad av Mimmi Tollerup. Bälons familj köper en Folkbåt och ger sig ut på äventyr!

Bälon överbord Sommaren är varm, så varm! Pappa kommer på en idé: Bälon ska få åka efter båten, som en jolle. Men det gäller att knyta fast snöret ordentligt! Och så måste man akta sig för fiskarna.

IMG_2140Stina ville egentligen åka på ridläger. Men familjen ska ut och segla hela sommaren. Det visar sig att det blir ett spännande sommar med många oväntade händelser.

Advertisements

One response to “Mer om böckerna

  1. Ingrid Jönsson

    Så många fina böcker du gjort! Ska kolla efter dem på bibblan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s